A napokban készített oldalasból és párolt káposztából még volt egy kevés, de annyi nem, hogy egy kis átalakítás nélkül elég lett volna ebédre. Igaz, csak a kis Zsozsóval kettőnknek kellett ebédet készíteni, ezért azzal kezdtem, hogy az oldalas húsos részét ledaráltam, lévén, a kislány még nem tudja a húst elrágni. Arról nem beszélve, hogy így sokkal több jutott a rakott krumpliba, mint ha csak felszeletelem. Még a maradék káposztát és egy nagyobb, héjától megfosztott paradicsomot is beleképzeltem...
Aztán egy jénai edénybe szépen elkezdtem összerakni a hozzávalókat: szeletelt burgonya, sózva, enyhén borsozva, rá a darált sült húsból egy kevés, a paradicsom fele vékonyra szeletelve, majd pár kanállal az étolajjal összemelegített tejfölből. És ezt ismételtem, amíg a hozzávalók tartottak.
A tetejét burgonyával zártam le, még tettem rá a tejfölből, majd megszórtam friss, vágott petrezselyemmel és lefedve betettem a sütőbe, hogy összemelegedve az ízek is összeérjenek.
Amíg a rakott krumpli összemelegedett, készítettem egy vegyes salátát, hagyma, paprika, paradicsom, alma összetevőkből, ezeket enyhén sóztam, borsoztam, kis édesítővel és ecettel ízesítettem, majd snidlinggel szórtam meg.
Ez érdekes és finom is lehet, feljegyzem :) köszi az ötletet!
VálaszTörlés