2014. január 16., csütörtök

Csirke raguleves, töltött burgonya paradicsommártással

Mai ebédünk csirke raguleves,
töltött burgonya paradicsommártással.
Hozzávalók: 

4 nagyobb burgonya 
0, 25 dkg darált hús 
kis fej vöröshagyma 
1 egész tojás 
só 
bors 

Elkészítése: 

A burgonyákat sós vízben a hajában félig megfőzzük. Amikor kihűlt, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, egy nagyobb mélyedést vájunk bele és megtöltjük a darált húsból, reszelt vöröshagymából, sóval, borssal, 1 egész tojással 
készített masszával. Kizsírozott tepsibe tesszük, közé rakjuk a burgonyaforgácsokat és forró sütőben addig sütjük, amíg a töltelék megsül, illetve egyúttal a burgonya is készre sül. 
Bármilyen mártással (főként, amihez burgonyát és húsgombócot adnánk) tálalhatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm:) Volt tegnapról hajában sült krumpli, nem hagyhattam veszni...:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyszerű ebéd, töltött burgonyát még nem készítettem, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Rózsám, tudom ajánlani. Sokféle töltelékkel el lehet készíteni. Önálló ételként is megállja a helyét, de mártásokkal is nagyon finom:)

    VálaszTörlés