2014. március 1., szombat

Hagymaleves krutonnal, csicsókafőzelék sült nyakapecsenyével

A gyerekeim bő egy héttel a balesetük előtt "disznót vágtak"... Pontosabban vettek egy kisebb fél disznót és egy ismerősüknél és segítségével feldolgozták. 
A képen látható finomságokon kívül még van szalonna, sonka, azok még a pácban, ill. a füstön. Továbbá a fagyasztóba is került mintegy 15 kg-nyi alapanyag. Nagyon örültünk a lehetőségnek. Zuzammen 800 Ft-ra jött ki kg-ja, a csonttól a szűzpecsenyéig. Szerintem jó vásár volt:)
Mint minden rendes disznóvágáson, itt is lett eltéve nyakapecsenye. A csicsókafőzelékhez azt sütöttem meg.
A csicsókafőzeléket úgy készítettem, mint a savanyú burgonyafőzeléket, azzal a különbséggel, hogy kicsit erőteljesebben kellett fűszerezni, az édeskés íze miatt.

6 megjegyzés:

  1. Akkor szerencsére nincs nagy baj. Éppen ma gondoltam Rátok, hogy vajon hogy van a kis Menyed, meg a Fiad.
    Nagy munkában voltatok, de lett is eredménye. Finom "disznóságokat" :) készítettetek, és persze az ebéd is nagyon finom lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Lassan gyógyul Zsófika sebe. Tegnap szedték ki a varratokat, még vissza kell járnia kötözésre, a köldöke nehezen gyógyul:(

    VálaszTörlés
  3. Hú, most nagyon "irígy" vagyok ám erre a sok finom füstölt kolbászra:) Örülök, hogy a menyed azért gyógyul, minden jót:)

    VálaszTörlés
  4. Erzsikém, nagyon szépen köszönöm!!

    VálaszTörlés
  5. Én is örvendek, hogy gyógyulgat a menyed, további jó gyógyulást.
    Fincsi lehetett az ebéd is, no meg a disznóságok is:)

    VálaszTörlés
  6. További teljes felépülést kívánok. A kicsi hogy van?
    Nagyon szép az új fejléc. Nekem is van csicsókám a kertben, de nem szoktam főzni belőle. Na, majd idén!

    VálaszTörlés