2014. április 27., vasárnap

Csirkecombok pikáns bundában burgonya chipsszel, fejes salátával

Hozzávalók:

80 dkg csirkecomb
1 dl étolaj
1 cs. Maggi "Csirkecombok pikáns bundában" alap

Elkészítése:

A megmosott és csont mellett bevágott csirkecombokat egyenletesen, vékonyan bekenjük étolajjal.
A tasakban található keverékben forgassuk meg alaposan a combokat és kissé nyomkodjuk is rá a keveréket. Tegyük a combokat sütőpapírral bélelt tepsibe és 250 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Forgatás nélkül süssük aranybarnára.

Burgonyachips:

Hozzávalók:

Személyenként 1 nagyobb, vagy 2 kisebb burgonya
2-3 evőkanál étolaj


Elkészítése:

A burgonyákat héjukban megfőzzük. Ahogy megfőttek, hideg vizet engedünk rá, pár percig hűtjük, majd kivesszük a vízből és megtisztítjuk a héjától. 2-3 mm vékonyra szeleteljük őket és kevés zsírban szép pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg kevés sóval. (Ha így készítjük és nem vágjuk hajszál vékonyra, akkor kellemesen ehető lesz, nem olyan ropogós, mint a rendes chips.)

Fejes saláta:

Hozzávalók:

fejes saláta
saláta öntet

3 megjegyzés: