2014. szeptember 24., szerda

Tengeri halragu galuskával

 Hozzávalók: 
(4 adag) 

50 dkg tengeri hal filé
1 db közepes nagys. piros kaliforniai paprika vagy kápia paprika
1/2 csokor petrezselyemzöld
10 db olajbogyó
5 dkg vaj
3 ek. étolaj
1 tk. frissen aprított rozmaringlevél

bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika (vagy chili szósz)
1 cm-nyi szardella paszta
2 dl. főzőtejszín

korianderzöld
 Elkészítése: 

A vajat az étolajjal összeolvasztom, megpirítom benne a fokhagymát.
Felkockázom a halfilét és megpirítom az olajos, vajas keverékben. Sózom, borsozom.
Amikor már kicsi színt kapott a hal, hozzáteszem az apróra vágott rozmaringot, a finomra vágott petrezselyem zöldet, a kockákra vágott paprikát és az olívabogyót. Most tehetjük bele a chili paprikát, vagy chili szószt. Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt.
Ezután  2-3 perc alatt összeforraljuk.

Tálalhatjuk galuskával, párolt rizzsel, kifőtt tésztával. Előtte bőségesen megszórjuk vágott korianderrel, vagy vágott petrezselyemmel.
Az étel szénhidráttartalma köret nélkül 20 gramm.
1 adag szénhidráttartalma köret nélkül 5 gramm.
1 adag galuska szénhidráttartalma 70 , 6 gramm.
1 adag  kifőtt tészta szénhidráttartalma 43 gramm.
5 dkg párolt rizs szénhidráttartalma 18 , 7 gramm.

Annababa ma nincs itthon, így neki nem főztem.

6 megjegyzés:

  1. Roza, már megint olyan gyönyörű színes ételt főztél, ráadásul galuskával... a leírás alapján nagyon finom lehet! De szívesen megenném így ahogy van, az egészet.

    VálaszTörlés
  2. Drága Barátnőm!
    Én is megtaláltalak, és kedvtelve vetem magam bele blogod tanulmányozásába! Puszillak: Ági

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, és köszöntelek, drága Ágikám. Remélem, nem fogsz csalódni, beképzeltnek, és önkritikátlannak tartani... Remélem, a blogom megállja a helyét.

    VálaszTörlés
  4. Szia itt is!
    Nagyon klassz a blogod.
    Csodás ételek, csodás képek.
    Juj de éhes lettem!

    Puszi.

    VálaszTörlés