2014. október 20., hétfő

Hagymaleves krutonnal, banánnal töltött palacsinta kirántva, karamell krémmel

Hagymalevest nem először készítettem, a receptje ITT  található.
Banánnal töltött palacsinta:
Hozzávalók:
(2 főre)

4 db palacsinta
2 db banán (nem túl érett!)

A panírozáshoz:

1 tojás
liszt
zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez
Elkészítése:

A banánokat kettévágom és mindegyik fél db-ot belecsomagolok egy palacsintába, majd bepanírozom és forró olajban aranysárgára sütöm. Papírtörlőre kiszedem, hogy a felesleges olajat felszívja. Sajnos, a banánom érettebb volt, mint kellett volna, így szinte csak az íze maradt a palacsintában, látni nem igazán látszott. De nagyon finom volt.
Porcukorral megszórva és karamell krémmel tálaltam.
Karamell krém:
(A receptet innen vettem!)

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
3 dkg víz
2  dkg 
vegyes virágméz 
4 dkg vaj
10 dkg habtejszín

Elkészítése:

Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot, a mézet, a vizet és keverés nélkül, közepes láng fölött karamellizáljuk. Egy tálkába tesszük a vajat, a tejszínt és mikróban összeolvasztjuk őket. Ha a karamellánk szép aranybarna, hozzáöntjük a tejszínes vajat, és folyamatos keverés mellett 1,5 percig még a tűz fölött főzzük. (Én legalább 20 percig főztem kis lángon, kevergetve, mire olyan állaga lett, amilyet én elképzeltem.)

2 megjegyzés:

  1. De szép az új fejléced, a banános palacsintáról nem is beszélve :) Puszillak :)

    VálaszTörlés
  2. Drága Kati, de örülök, hogy benéztél!:) A dicséretet is, és remélem, jól vagy, minden rendben...
    Én is puszillak!!!

    VálaszTörlés