2014. november 29., szombat

Kirántott tengeri haltörzs lilahagymás sütőtökpürével, csípős paradicsomsalátával.

Hozzávalók:
(2 személyre)

2 nagy, v. 4 kisebb tengeri haltörzs

A panírozáshoz:

2 tojás
zsemlemorzsa
liszt

A sütéshez:

kevés étolaj
A sütőtökpüréhez:

0,5 kg sütőtök
1 kisebb lilahagyma

bors
cseppnyi édesítő v. cukor
A paradicsomsalátához:

2 db paradicsom
bazsalikomlevelek

bors
tabasco szósz
1 ek. édes balzsamecet
1 ek. sovány tejföl v. joghurt
Elkészítése:

A sütőtököt megtisztítottam, kockára vágtam és kevés sós-édesítős vízben pár perc alatt puhára pároltam. Addig a lilahagymát vékony szeletekre vágtam és enyhén megsóztam. A sütőtökről leöntöttem a főzővizet, villával kicsit összetörtem, hozzákevertem a lilahagymát, borsoztam és félretettem.
A tengeri haltörzseket megtisztítottam a rajtuk lévő apró pikkelyektől és levágtam a hasi- és háti tüskéiket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába megforgatva bepaníroztam, kevés forró olajban kisütöttem és melegen tartottam.
A paradicsomokat vékony karikára vágtam. Megsóztam-borsoztam, pár csepp tabasco-szószt szórtam rá, kevés bazsalikomlevelet tépkedtem hozzá és óvatosan összekevertem. Rátettem a tejfölt, azzal is óvatosan elkevertem és tálalásig betettem a hűtőbe.

2 megjegyzés: