2015. január 31., szombat

Pácolt-sült csirkecomb almás-burgonyás tócsnival, házi savanyúsággal

A pácolt csirkecomb gyakorlatilag a megszokott recept szerint készült. Talán annyi változtatást eszközöltem, hogy őrölt gyömbért és 1 ek. fekete melaszt is tettem a joghurtos pácba.
Szénhidráttartalma: 150,2 gramm/ 9 comb. 1 comb ch tartalma: 16.7 gramm

Az almás-burgonyás tócsni fele-fele arányban készült almából és burgonyából. Egyébként a recept szerint jártam el.
A megadott mennyiségből 9 db tócsni készült. 1 db ch. tartalma = 23,7 gramm

A házi savanyúság a káposztával töltött paprika volt. Most kezdtük meg és nagyon ízlett mindenkinek.
1 db paprika ch. tartalma kb. 2,6 gramm.
A tányéron látható étel ch tartalma: 43 gramm

4 megjegyzés:

  1. Huhh! Lenyűgöző! Gasztro műremek.

    VálaszTörlés
  2. Almával még nem készítettük, nem lehet rossz vele. Mivel ízesítetted?

    VálaszTörlés
  3. Kedves MJ., köszönöm!:)

    Csipike só, bors, szerecsendió. Esetleg leheletnyi fahéj még mehetett volna.

    VálaszTörlés
  4. Ez remek, én is nemrég ettem meg 3/4 négyzetméter tócsnit!
    Legközelebb megpróbáljuk mi is almával.

    VálaszTörlés