2015. január 22., csütörtök

Paprikás krumpli tarhonyával, füstölt oldalassal, savanyúsággal

Az idei első paprikás krumpli:))
Annácska is szereti, úgyhogy vita nem volt:)
A recepttel ellentétben most nem virslivel, hanem füstölt oldalassal készítettem.
 A tarhonya nem feltétlenül szükséges bele, de ma úgy gondoltam, egy keveset teszek bele.
Finom sűrű paprikás krumpli alakult ki így, a tarhonya felszívta a felesleges levet.
Tálaláskor házi savanyúság és az elmaradhatatlan tejföl került még mellé, ill. rá.
Szénhidráttartalma nem változott jelentősen.
1 adag szénhidráttartalma cca 55 gramm.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél Rozika!
    Igazán gusztusos azzal a savanyúsággal.

    VálaszTörlés
  2. Hogyhogy az idei első????
    Huszonegyedike van!!!
    Különben meg ha egy ételben van min. 1kg krumpli + fél kiló oldalas, akkor nagyot nem tévedhetünk...

    VálaszTörlés
  3. Én éppen tegnap készítettem, és kis nokedlit szoktam beletenni, és vagy parasztkolbászt, vagy debrecenit. Tarhonyával még nem készítettem, de majd kipróbálom. A füstölt oldalas meg igencsak finom lehetett benne.

    VálaszTörlés
  4. Finom, gazdag volt a paprikáskrumplitok :-)

    VálaszTörlés