2015. március 7., szombat

Sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik

Hozzávalók:

2 cs. leveles-vajas tészta, (ami tekercsben van)
10 dkg reszelt sajt
2 tojás

őrölt paprika
szezám mag
napraforgó mag
Elkészítése:

A tekercsben lévő leveles vajas tésztát is tudjuk még egy keveset nyújtani. Hagyjuk a vele feltekert sütőpapíron és nyújtsuk  2-3 milliméter vastagra.   Az egyik kis tálka felvert tojásba beleszórunk egy pici mokkáskanál pirospaprikát és néhány csipet sót. Ezt a sós-paprikás tojást szilikonecsettel rákenjük a tésztára. Képzeletben félbe osztjuk a tésztát, és az egyik felét jól megszórjuk reszelt sajt felével (trappistával például), a tészta másik felét pedig ráborítjuk úgy, hogy pont félbe legyen hajtva. Jól lenyomkodjuk.
A másik tálkában levő felvert tojásba is beleszórunk egy kis sót. A tészta tetejét bekenjük a sós tojással és nagyon alaposan megszórjuk napraforgómaggal. Ráhajtjuk a sütőpapírt, alaposan lenyomkodjuk (ettől a napraforgómagok jól rátapadnak), és az egész tésztát papírostul megfordítjuk. Most a "csupasz" fele kerül fölülre. Ezt is megkenjük sós tojással és megszórjuk bőségesen szezámmaggal, aztán rányomkodjuk a szezámmagot.
Éles késsel az egészet 10x1 centis csíkokra vágjuk, és tekerünk egyet-kettőt a közepükön.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

2 megjegyzés: