2015. október 24., szombat

Babkása

Pár napja posztoltam a kásákról...
Ott még azt írtam, hogy babkását még eleddig nem készítettem.
De ma, nekiálltam! :) És szinte olyan lett, mint emlékeimben, amikor még a nagyanyám készítette.
A családban drága Édesapám szerette nagyon! Ő viszont tésztával ette...

Íme, az éppen megfőtt, jó sűrűre sikeredett bakása:
Hozzá a hagymás zsír, v. olaj:
Kitálalva:

És az általam gyúrt, jó, kis házi tészta:
Babkása, tésztával:


2 megjegyzés:

  1. Mifelént törvepaszuly néven fut, tipikus szombadti vacsora a frissen főtt töltött káposzta mellé ;-))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Razana, az igen!:) Tuti jóllakik, aki ezt így együtt eszi!:)

    VálaszTörlés