2015. november 10., kedd

Tarkabab leves palacsinta metélttel

Előfordul, hogy tarkabab levest főzünk, másodiknak meg palacsintát. Felénk mindenképpen kerül tészta a levesbe. 
Ha nincs elég időnk, de szeretnénk a levesbe tésztát, az utolsó 1-2 db-ra elegendő palacsintatésztát még sózzuk meg, úgy süssük ki.
Utána már csak megéltre kell vágni és rászedni a levest.

4 megjegyzés:

  1. Bableves után nálunk is szokott lenni palacsinta, de így együtt, benne a levesben még nem ettem. De finom lehet, egyszer megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Katalin, egyedül arra kell ügyelni, hogy sós palacsinta kerüljön a levesbe:)
    Egyszer-egyszer át lehet hidalni az esetleges "problémát":)

    VálaszTörlés
  3. Én a bablevesbe mindig csipetkét főzök be, vagy egészen apró nokedlit 1 tojásból, így szeretjük.

    VálaszTörlés
  4. Anikó, én is úgy szeretem. Ezzel a palacsintametélttel csak azt szerettem volna megmutatni, hogy "jobb híján" így is lehet!:) Nem minden fiatalasszony tud csipetkét készíteni... Palacsintát talán inkább:) És mégsem bolti tészta!

    VálaszTörlés