2016. február 9., kedd

2016. első adag kocsonyája

A megszokott és jól bevált recept szerint készítettem az idén is a kocsonyát. Ennek ellenére tuti sokkal jobb lett, mint máskor:) És mindig az első főzés a finomabb:) Ezeket nyugodtan borítékolni lehet:))
Itt is megemlítem, ámbár szerintem mindig megteszem, hogy a műanyag dobozban lévők utaznak, az üvegtálkákban lévők otthon maradnak.


7 megjegyzés:

  1. Mi egy jó hete ettünk, Keresztanya főzte és ugyanígy mint Nálad, tálkák, dobozok kiadagolva, mert ő is nagyüzemi módban főzi egy teljes napig, az egész családnak :-)

    VálaszTörlés
  2. Én meg már nem merek főzni, valahogy túl meleg van, és csak ketten vagyunk rá, nincs elég hely a hűtőmben sem, épp ma vettem ki a kocsonyának szánt adagot a fagyasztóból és holnap egy jó körömpörkölt lesz és ezzel nálam letudva az utolsó téli körömügy :-) Bár nem mondom, hogy vége, mert ha beütne még a tél, akkor lehet, hogy egy kis adagot összedobok csak úgy :-) mert imádjuk :-)

    VálaszTörlés
  3. Pont ugyanúgy főzöm én is ahogy te, szóról-szóra, nálunk is így volt a családban mindig, és a teraszra nyíló ablakok párkányára teszem ki fóliával lefedve a tányérokat a jó hidegbe megaludni, ugyanis a kamrámban egyszerűen nincs hely, nincs hová letegyem, kész őrület :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen Csipike, Anikó:)

    VálaszTörlés
  5. Drága Roza, de rég jártam nálad :) Remélem jól vagy :) Nagyon szeretem a kocsonyát, a tied is jól néz ki :) Puszi :)

    VálaszTörlés
  6. A hétvége, nálunk is a "kocsonya jegyében" van tervezve. :)

    VálaszTörlés