2016. május 15., vasárnap

Habos rebarbarás kocka

Hozzávalók:

3 tojás
20 dkg cukor
1 pohár (175 gr) tejföl
1 tk vaníliakivonat/1 vaníliás cukor
1 tk citromlé
20 dkg liszt
7 gr sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
6 rebarbaraszár
csipet só
szeletelt mandula

Hab:

3 tojás fehérje
csipet só
3-4 ek. cukor
1 mk. citromlé
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:

Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citromlével.
 Hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24 x 35-ös formába öntjük, a tetejére sorakoztatjuk ferdén a megtisztított rebarbaraszárakat, majd megszórjuk a mandulával.
Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a cukrot. Kemény habot verünk belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.

A kisült sütemény:
(Megjegyzés: hidegen tartottam a süteményt, amíg fel nem szeleteltem. A keletkezett kis cseppek ennek tudhatók be.)

4 megjegyzés:

  1. It looks yummy yummy delicious. Happy Sunday, doll.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    VálaszTörlés
  2. Még idén nem sütöttem rebarbarával, de most hogy megláttam ezt a sütidet, összefutott a nyál a számban. :)

    VálaszTörlés
  3. Én most próbáltam ki először és nagyon ízlett mindenkinek!:)

    VálaszTörlés