2016. november 14., hétfő

Heringfilé saláta

Nagyon egyszerű és -finom salátát (ami talán inkább egytálétel) készítettem a minap.
Hozzávalók:
(2 személyre)

1 dob. heringfilé tejfölös szószban
4-5 szem burgonya
Himalája só
frissen őrölt bors

Elkészítése:

A felbontott heringeket kivesszük a szószból és amennyiben szükséges, kisebb - falatnyi - darabokra vágjuk őket. (Nem mindegyik fajtában vannak nagy darabok.) A tejfölös szószon kívül hagyma, és savanyú uborka található még a heringek között.

A megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, kicsit hűtjük, héját lehúzzuk, majd felszeleteljük.
Egy tálba lerétegezzük: egy sor vékonyra szelt burgonya, egy sor tejfölös hering. A végén óvatosan összekeverjük, hogy a burgonya-szeletek ne nagyon törjenek össze. Ízlés szerint borsozzuk.
Letakarva minél több időt töltsön a hűtőben.
Friss, ropogós zsemlével fogyasztjuk, de kinek-kinek ízlése szerint.

2 megjegyzés:

  1. Drága Róza! Remélem, jól vagy. Nézz be hozzám! Játék van nálam:
    http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés