2020. szeptember 4., péntek

Rumos-szilvás pohárkrém

 


(A recept innen származik)

Hozzávalók:
(4 főre)

A szilvaraguhoz:

35 dkg szilva
5 dkg cukor
3 cl víz
1 mk őrölt fahéj


A sziruphoz:

1 körömnyi gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 db fahéjrúd
8 cl víz
8 dkg barna cukor
6 cl rum

A rétegezéshez:

2 db egész tojás
7 dkg cukor
25-30 dkg mascarpone
1 db vaníliarúd
8-10 db babapiskóta

Elkészítése:

A szilvákat negyedeljük, kiszedjük a magjait, és a cukorral, a vízzel és a fahéjjal kb. 5-8 percig főzzük, hogy kissé összeessenek. A szilvákat kivesszük és félrerakjuk, a maradék léhez pedig hozzáöntjük a szirup hozzávalóit, és 5-6 percig forraljuk, majd kihűtjük.


A krémhez a tojásokat és a cukrot vízgőz fölött felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliarúd kikapart magjait. Poharakba rétegezzük a szirupba mártott babapiskótadarabokat, a szilvákat és a mascarpone-krémet.
Díszítésnek pár szebb szilvadarab a tetejére és apróra tördelt babapiskóta.


Ezzel leptem meg magamat névnapom alkalmából. A németeknél nincs olyan, hogy névnap, így nem is remélhetem, hogy bárki felköszönt itt.

3 megjegyzés:

  1. Boldog névnapot kívánok! finom lehetett :)

    VálaszTörlés
  2. Ez istenien néz ki, biztos nagyon finom lehetett! Nagyon boldog névnapot utólag is! :))

    VálaszTörlés
  3. Katalin, Veruska, köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés