
Hozzávalók:
(2 személyre)
2 x 15 dkg karajszelet
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt paprika
0,5 kg karfiol
0,5 kg sárgarépa
só ízlés szerint
ízlés szerint cukor
4-5 ek. étolaj
1 doboz Maggi kaporszósz-alap
1 ek. friss kapor
2 db egész tojás
2 szem kapribogyó (opcionális)
Elkészítése:
Az előkészített zöldségeket forró vízben éppen csak annyi ideig főztem, hogy már ne legyenek nyersek. Ekkor kivettem őket és melegen tartottam.
A hússzeleteket kissé kiklopfoltam, borsoztam, kevés őrölt paprikával szórtam meg, sütésig félretettem.A kaporszószhoz 2,5 dl forró vízbe öntöttem a kaporszósz-alapot, majd a frissen vágott kaprot is, hogy erősítse az ízét. Amint besűrűsödött, félretettem, meleg helyre tálalásig.
A általam megszokott módon hidegen feltettem egy ek-nyi olajban a két egész tojást, bekapcsoltam alatta a tűzhelyet, egészen kicsi hőmérsékletre és addig maradt így, amíg a tojás csodásan meg nem sült. Nem kell neki sok idő.A hús sütéséhez felforrósítottam az olajat, beletettem a húst és magas hőmérsékleten addig sütöttem, amíg az egyik, majd a másik oldala is szép piros lett. Ezek után kitálaltam. A tükörtojásra díszként tettem a kapribogyót. Ha éppen nincs, nem szükséges :)
(A bácsinak látványra nagyon tetszett az étel. Sajnos, nem érezte jól magát és csak megkóstolta. Ez kissé elszomorított.)
Ez minden szempontból remek! Egészséges, színes, finom, guszta, sokféle tápanyag... Jól összeraktad!
VálaszTörlésVan ilyen, hogy kaporszósz alap? Itthon még sose láttam. A tükörtojás sütő praktikádat lopom, ha nem haragszol ☺.
VálaszTörlésKöszönöm Lányok!:)
VálaszTörlésMariám, nem tudom, amióta kijárok, én viszem magamnak, megmondom őszintén, nem jutott eszembe utánanézni, hogy kapható-e. De annyira egyszerű a kaporszósz elkészítése, hogy "alap" nélkül is megéri foglalkozni vele. A gondot inkább a kapor okozhatja télen, ha az ember nyáron nem rakott a fagyasztóba :)
Épp azért csodálkoztam az alapon, mert szerintem is egyszerű a kaporszószt elkészíteni alap nélkül is. Nagy kedvencem!
VálaszTörlés