Hozzávalók:
(2 személyre)
15-20 dkg haltej
2 dkg étkezési keményítő
1 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
só
sütéshez kb. 4 dl olaj
Chilis majonéz:
5 dkg majonéz
1 evőkanál tejföl
1 citrom leve és reszelt héja
1 teáskanálchilipaszta, v. más csípős paprikakrém
Káposztasaláta:
15 dkg gyufaszálra gyalult káposzta
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál szezámolaj
1 mokkáskanál szezámmag
Elkészítése:
A majonézhez egyszerűen minden hozzávalót összekeverünk. A káposztasalátához egész vékonyra szeleteljük a káposztát. Rászórunk egy csapott mokkáskanál sót, tíz percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Közben összekeverjük a balzsamecetet a szezámolajjal,összeforgatjuk a káposztával, végül szezámmagot szórunk rá. A haltejet hideg vízben megmossuk, a vizet leitatjuk róla majd kisebb darabokra szeleteljük, majd bepanírozzuk és tálalás előtt kicsivel kisütjük.
Tálaljuk.
Boldog újévet kívánok. Egészségben, szeretetben, Isten áldásával.
VálaszTörlésAni, köszönöm és szeretettel kívánom viszont Neked és Családodnak!
VálaszTörlés