2021. március 17., szerda

Salzburger Nockerl (Salzburgi galuska)

Nem is kellett azért Németországba mennem, hogy egy eredeti német édességet elkészíthessek. Itt találtam rá.😀


 


Hozzávalók:
(2 személyre)

4 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
1 ek finomliszt
1 ek porcukor
szükség szerint vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A tojások fehérjét verjük kemény habbá, ha a vége felé járunk, adjuk hozzá a porcukrot.
A lisztet szitáljuk rá, és óvatosan forgassuk össze.
Majd apródonként adjuk hozzá a tojások sárgáját is.
A masszát egy (kisebb) kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk.
Végül előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt, aranysárgára sütjük.
Tálaláskor tányérokra szaggatjuk, vaníliás porcukorral, vagy kedvenc lekvárunkkal tálaljuk.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom könnyed desszertet készítettél, lehet hogy egyszer kipróbálom majd.
    És így utólag kívánok boldog blogszülinapot és kitartást, jó egészséget és sok sikert a folytatáshoz! 😊

    VálaszTörlés
  2. Katalin, nagyon szépen köszönöm :)

    VálaszTörlés
  3. Ezzel én is régóta szemezem, köszönet a receptért.

    VálaszTörlés