2011. április 5., kedd

Almás párolt csirkemell sült burgonyával

Nem olyan régen a páromnak gondja volt a gyomrával. Kímélő, de ízletes ételt szerettem volna készíteni, amit szívesen el is fogyaszt. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta már direkt készítjük, nem kénytelenségből.

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 egész csirkemell
2-3 alma
6 szem közepes burgonya
étolaj


Elkészítése:


A csirkemellet kicsontozom, egyforma hosszúkás darabokra vágom. Az almákat meghámozom, szeletekre vágom. A burgonyát héjában félig megfőzöm, kihűtöm, hasábokra szeletelem.
A wokot felmelegítem, beleöntök 2-3 evőkanálnyi étolajat, amikor kellően forró, beledobom a csirkemell csíkokat és addig sütöm-párolom, amíg kifehérednek. Ekkor hozzáadom az almát és tovább együtt pirítom őket. Picit megsózom és amikor az alma már nem nyers, de nem is nagyom puha,  leveszem.
Ezalatt a sütőben egy kisebb tepsiben elkészül a sült burgonya, melyhez kiolajoztam egy tepsit, beletettem a félig főtt és szeletekre vágott burgonyát, nagyon kevés olajjal még megszórtam és forró sütőben - néha óvatosan megkeverve - készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése