2011. május 10., kedd

Tortalap szeletelése

Elhatároztam, ha eszembe jut valami olyan dolog, amivel egyszerűen lehet bonyolultnak tűnő dolgokat megtenni, azokat szépen összegyűjtöm.

Most az jutott eszembe, hogy ha a piskótatorta-lapot szeretnék egyszerűen, de szép egyforma 3 lapba elvágni, akkor először éles késsel mintegy fél cm. mélyen az oldalán körben bevágjuk. Utána a vágatba egy vékony, erősebb cérnát bevezetünk, a végénél keresztbe fogjuk és egy határozott mozdulattal meghúzzuk. Szép, egyenletes felületű vágásunk lesz.

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen:)

    Citromhab, különösen Tőled kedves, hiszem olyan, de olyan tortáid vannak.... Nem gondolnám, hogy gondot okoz a lapba vágásuk:))

    VálaszTörlés
  2. De jó! Mindig izgulok, hogy sikerüljön szép egyenletesre vágni a piskótát, ha nagy ritkán sütök. Ki fogom próbálni ezt a módszert! :)

    VálaszTörlés
  3. Maria, így sikerülni fog!:)

    VálaszTörlés