2011. július 23., szombat

Húsos spagetti

Hozzávalók:
(2 személyre)

35 dkg spagettitészta
25 dkg darált hús (vegyesen sertés-marha)
2 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál étolaj
bazsalikom levél
petrezselyemlevél
bors


Elkészítése:


Én bármilyen spagetti készítésekor először a ragut készítem el.
Az olajon megpároltam az apróra vágott vöröshagymát, amit picit megsóztam és fedő alatt pároltam puhára.
Ekkor hozzáadtam a darált húst, amit nagy lángon pirítottam, sóztam, borsoztam, majd kisebb lángon, többször megkevergetve pároltam készre.
Sós vízben kifőztem a spagettit, amit leszűrtem és az elkészített ragura öntöttem, majd jól elkevertem.
Megszórtam frissen vágott bazsalikom és petrezselyemlevéllel.
Tálalásnál ketchupot és tejfölt kínáltam. (Én inkább tejfölösen szeretem:)

6 megjegyzés:

  1. Roza, finomat főztél:) A spagetti a gyereke kedvence nálunk, bármilyen szósszal nyerő:)

    VálaszTörlés
  2. Csak egyszerű, szombati ebéd:) De szeretjük:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is finom lehetett!!
    Nézz be hozzám légyszíves, játékra szeretnélek invitálni!!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, Maria, megyek:)

    VálaszTörlés
  5. Tegnap ezt főztem, a bazsalikomot kihagytam, nem volt itthon, tejfeles káposztasalátával csúsztattuk, nagyon finom volt! Az oroszok ezt a kaját úgy hívják, hogy "makaroni po flotszki", örülök, hogy eszembe juttattad :) Ők csak hagymát, sót és borsot használnak hozzá. A főtt hús ledarálva megy hozzá, vagy így, ahogy a leírásodban szerepel.

    VálaszTörlés
  6. Én meg azt hittem, feltaláltam a kályhacsövön a lyukat:)))

    VálaszTörlés