2011. július 28., csütörtök

Töltött karalábé


Hozzávalók: 

4 közepes karalábé levéllel
30-40 dkg darált hús
egy csésze rízs
egy tejföl
1 kanál liszt
2 kanál vaj
3-4 dl alaplé
só, bors
csombor (borsikafű)

Elkészítése: 

A karalábét kivájtam, a a kivájt darabokat forgácsokra vágtam. A rizst félig megfőztem, majd összekevertem a hússal, sóztam, borsóztam, csomborral fűszereztem.
A karalábé nagyobb leveleit megmostam, a a szárát kivágtam.
A karalábé beletöltöttem a darált húst, a maradék tölteléket, meg mintha töltött káposztát készítenék, beletöltöttem a karalábé levelekbe.
A vajat felhevítettem, beleraktam a forgácsokat, kicsit pároltam, majd beleültettem a töltött karalábét, töltikéket is. Felöntöttem a csirkealaplével, és fedő alatt fél órát pároltam.
Mikor már a karalábé puha lett, kiszedtem egy tányérra, és a levét a tejföl és liszt keverékével behabartam. összeforraltam. Visszahelyeztem a tölteléket, még egyet rottyantottam rajta, és főtt krumplival tálaltam. 

7 megjegyzés:

  1. Milyen guszta!!! Kedvet csináltál hozzá. :)

    VálaszTörlés
  2. :) Finom is!:) Készítsed csak el!:)

    VálaszTörlés
  3. Még sosem ettem töltött karalábét, de nagyon jól néz ki, szívesen kipróbálnám.

    VálaszTörlés
  4. Kati, Téged is csak biztatni tudlak, próbáljad ki:)

    VálaszTörlés
  5. Nagymamám anno nagy szeretettel készítette a töltött karalábét, imádtam! Próbálkoztam megtalálni azt az ízt, valahogy nem tudok rájönni, milyen fűszert rakhatott bele, bár mintha kaporra is emlékeznék, lementettem a változatodat.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki:) Sajnos a család nem szereti, pedig nagyon finom.

    VálaszTörlés
  7. Vicuska, próbáljad ki. Én sem szerettem ezidáig a töltött karalábét. Erre kiderült, hogy finom:)

    Trollanyu, sajnálom:( A család ízlése nagyban meghatározza, mit főzhetünk.

    VálaszTörlés