2011. július 20., szerda

Végül csak sikerült kitalálnom, mi legyen az ebéd...

Csak még neve nincs:))
Valami olyan lesz, hogy Csípős-pikáns csirkeszárnyak narancsos rizzsel, sárgarépás salátával.


Hozzávalók:
(4 személyre)

12 db csirkeszárny
kb. 1 dl étolaj

A páchoz:
1 narancs leve
kevés reszelt narancshéj
2 evőkanál chilli-szósz
2 evőkanál chillis ketchup
1 evőkanál halszósz (só helyett)
1 evőkanál szójaszósz
késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt fekete bors

Elkészítése:
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítottam, a gázláng felett szőrtelenítettem, végét levágtam. Egy akkora lábasban, amibe a csirkeszárnyak kényelmesen beleférnek, felforrósítottam az olajat. A jól kikevert pácba mártogattam egyenként a szárnyakat, és bőrös felükkel lefelé az olajba rakosgattam. Kicsit pirítottam, megfordítottam, másik felét is pirítottam, majd az előmelegített 220 fokos sütőbe tettem lefedve, ahol is 45-50 percig, időnként megforgatva a szárnyakat,   sütöttem őket.  Ekkor a fedőt levettem, és fedő nélkül pirítottam őket még kb. 10 percig.

Köretnek narancsos rizst készítettem, mellé pedig sárgarépás salátát.

6 megjegyzés:

  1. Kedves Roza!!!
    Nagyon tetszik ez az ebéd nekem!!!nagyon szépek a szárnyak,és a köret nagyon guszta!!!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Roza!
    Nézz be hozzám kérlek, egy díjat szeretnék adni! :)

    VálaszTörlés
  3. Mellissina, köszönöm:)

    Csilla, köszönöm, megyek:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik az ebéded, kérni akartalak, hogy írd le a köret és saláta receptjét is, de mindkettőt megtaláltam a cimkék között :)

    VálaszTörlés
  5. Maria, bocsi, de még nem íródott bele a köret és a saláta... Mielőbb pótolom.

    Vicuska, köszönöm szépen:)

    VálaszTörlés