Csak még neve nincs:))
Valami olyan lesz, hogy Csípős-pikáns csirkeszárnyak narancsos rizzsel, sárgarépás salátával.
Hozzávalók:
(4 személyre)
12 db csirkeszárny
kb. 1 dl étolaj
A páchoz:
1 narancs leve
kevés reszelt narancshéj
2 evőkanál chilli-szósz
2 evőkanál chillis ketchup
1 evőkanál halszósz (só helyett)
1 evőkanál szójaszósz
késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítottam, a gázláng felett szőrtelenítettem, végét levágtam. Egy akkora lábasban, amibe a csirkeszárnyak kényelmesen beleférnek, felforrósítottam az olajat. A jól kikevert pácba mártogattam egyenként a szárnyakat, és bőrös felükkel lefelé az olajba rakosgattam. Kicsit pirítottam, megfordítottam, másik felét is pirítottam, majd az előmelegített 220 fokos sütőbe tettem lefedve, ahol is 45-50 percig, időnként megforgatva a szárnyakat, sütöttem őket. Ekkor a fedőt levettem, és fedő nélkül pirítottam őket még kb. 10 percig.
Köretnek narancsos rizst készítettem, mellé pedig sárgarépás salátát.
Kedves Roza!!!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez az ebéd nekem!!!nagyon szépek a szárnyak,és a köret nagyon guszta!!!!
Kedves Roza!
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek, egy díjat szeretnék adni! :)
Mellissina, köszönöm:)
VálaszTörlésCsilla, köszönöm, megyek:)
Nagyon tetszik az ebéded, kérni akartalak, hogy írd le a köret és saláta receptjét is, de mindkettőt megtaláltam a cimkék között :)
VálaszTörlésNagyon finom ebéd készült!
VálaszTörlésMaria, bocsi, de még nem íródott bele a köret és a saláta... Mielőbb pótolom.
VálaszTörlésVicuska, köszönöm szépen:)