2011. augusztus 29., hétfő

Karfiolleves vajgaluskával.

Tegnapról maradt cigánypecsenye, csak levest főztem.

Hozzávalók:
(2 szeméyre)

1 kisebb fej karfiol fele
1 nagy, vagy két kicsi sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
késhegynyi őrölt paprika
ételízesítő
olaj


Elkészítése:

A karfiolt kisebb rózsákra szedem. A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítom, majd karikára vágom. A vöröshagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Az olajat felforrósítom, a zöldségeket egyszerre beledobom, kissé megsózom és fedő alatt párolom őket. Amikor puhulni kezdenek, megszórom 1 evőkanál liszttel, késhelynyi őrölt paprikával és felengedem kb. 1,5 l vízzel. Megkóstolom és ételízesítőt teszek bele, ha szükséges. Felforralom, majd lassú lángon főzöm, amíg a vajgaluskát elkészítem. Beleszaggatom, egyet forr és már tálalható is. Tetejét még megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel. (Vajgaluska helyett kiskocka tésztát, csipetkét is főzhetünk bele.)
Tejfölt és ecetet kínálok mellé.

vajgaluskát így készítem.



4 megjegyzés:

  1. Karfiol levest főztem ma én is:) Nagyon szeretjük, bár én mindenféle zöldséglevest szeretek.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda véletlen!:)) Én is szeretek minden zöldségleves!:)

    VálaszTörlés
  3. Határozottan jól néz ki ez a leves!!!!

    VálaszTörlés
  4. És nagyon finom volt! Még most is nyeltem egyet, hogy rágondoltam:))

    VálaszTörlés