Tegnapról maradt cigánypecsenye, csak levest főztem.
Hozzávalók:
(2 szeméyre)
1 kisebb fej karfiol fele
1 nagy, vagy két kicsi sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
késhegynyi őrölt paprika
ételízesítő
olaj
só
Elkészítése:
A karfiolt kisebb rózsákra szedem. A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítom, majd karikára vágom. A vöröshagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Az olajat felforrósítom, a zöldségeket egyszerre beledobom, kissé megsózom és fedő alatt párolom őket. Amikor puhulni kezdenek, megszórom 1 evőkanál liszttel, késhelynyi őrölt paprikával és felengedem kb. 1,5 l vízzel. Megkóstolom és ételízesítőt teszek bele, ha szükséges. Felforralom, majd lassú lángon főzöm, amíg a vajgaluskát elkészítem. Beleszaggatom, egyet forr és már tálalható is. Tetejét még megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel. (Vajgaluska helyett kiskocka tésztát, csipetkét is főzhetünk bele.)
Tejfölt és ecetet kínálok mellé.
A vajgaluskát így készítem.
Karfiol levest főztem ma én is:) Nagyon szeretjük, bár én mindenféle zöldséglevest szeretek.
VálaszTörlésMicsoda véletlen!:)) Én is szeretek minden zöldségleves!:)
VálaszTörlésHatározottan jól néz ki ez a leves!!!!
VálaszTörlésÉs nagyon finom volt! Még most is nyeltem egyet, hogy rágondoltam:))
VálaszTörlés