Lassan elérkezik az ideje, hogy télire vegyes vágott savanyúságot - csalamádét - tegyek el.
Hozzávalók:
zöld paradicsom
uborka
fejeskáposzta
vöröshagyma
piros színű paprika
só
egész bors
mustármag
koriander-mag
babérlevél
Savanyúság felöntő lé.
Elkészítése:
A zöldségeket, miután alaposan megtisztítottam, egy nagyobb edénybe vékony karikákra, szeletekre vágom. Rászórom a fűszereket, jól megsózom és az egészet összekeverem. Egy éjszakát állni hagyom, majd másnap levéből enyhén kinyomkodva lazán üvegekbe töltöm és felöntöm az elkészített és kihűlt savanyúság felöntő lével.
Az összevágott-lesózott zöldségek:
Üvegekben a csalamádé:
Irígykedve nézem a kamrádat:) Isteni lehet a csalamádé is.
VálaszTörlésNagy kedvenc a savanyúságok között a csalamádé!
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésKedves Roza, Nézz be hozzám légyszíves, vár rád egy díj:)Jó ez az új kép az unokáidról, olyan vagány.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, megyek, örömmel átveszem:)
VálaszTörlésBizony, az unokáim ilyen kis vagány srácok:))
Érdekes, nálunk mást hívnak csalamádénak, ezt a savanyúságot képosztás paprikának nevezik nálunk, igaz hagyma nem kerül bele.
VálaszTörlésKati, a levágott zöld kukoricaszárat felaprítás után hívják még csalamádénak:)) Meg ezt a savanyúságot.
VálaszTörlés