2011. szeptember 23., péntek

Túrógaluska

Ma ebédre paradicsomlevest és túrógaluskát készítettem.




Hozzávalók: 
(4 személyre) 

50 dkg tehéntúró 
4 egész tojás, 
2 dl búzadara (15 dkg) 
1 csipet só 
2 evőkanál étolaj 
1,5 dl zsemlemorzsa (10 dkg) 
porcukor 
2 dl tejföl 
1 cs. vaníliás cukor 

Elkészítése: 

Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával, meg a sóval és legalább egy fél napig állni hagyjuk. (Ha hagyunk elég időt, hogy a dara megszívja magát, sosem fő szét.) Ekkor vizezett kanállal galuskákat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük. A túrógaluskát mindig tovább főzzük, mint a gyúrt tésztát. Legalább 5 percig. De még akkor is ajánlatos egyet kettévágni és megnézni, átfőtt-e. Közben az olajon megpirítjuk a morzsát és a kész, leszűrt galuskákat ebben megforgatjuk. 
Forró, cukros-vaníliás tejföllel megöntözve tálaljuk.


Megjegyzés:


Ugyan így készül a túrógombóc is:))


1 adag szénhidráttartalma: 36,8 g

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, a túrógombócot is imádjuk:) Ezt meg egyszerűbb is elkészíteni, nem kell formázgatni.

    VálaszTörlés
  2. Trollanyu, láttam, hogy itt vagy:) Nagyon kellemes délutánt kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a turógaluskát, finomat ebédeltetek.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett a túrógaluskád!

    VálaszTörlés
  5. Finom volt, meg jól is esett, mert már jó ideje nem ettem édességet:)

    VálaszTörlés