Mai ebédünk receptjét Eszter, Receptelő blogjában találtam. Egészen aprócska változtatásokkal készült.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell felkockázva
30-40 dkg csiperkegomba apróra darabova
3 fej fokhagyma (nem tévedés, valóban ennyi kell)
1 nagy konzerv (40 dkg) hámozott paradicsom
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só
bors
1 ek cukor
1 tk kakukkfű (szárított)
1 tk majoranna (szárított)
15 dkg vaj vagy margarin
2 ek olaj
1 dl vörösbor
Elkészítése:
A fokhagymákat miután megtisztítottuk egy serpenyőben elkezdjük prirítani 10 dkg margarinon. Fedő alatt és kis lángon, kb 15 perc alatt aranyszínűre pirulnak, néha kevergessük meg.
Közben a maradék margarinon és az olajon a felkockázott húst 2 részletben megpirítjuk, de csak addig, amíg egy kis színt nem kapnak (nem baj, ha nyers még a közepe) majd kiszedjük őket és ugyan abba a serpenyőbe tesszük a gombát. Miután átforgattuk egy kicsit a gombát is, visszatesszük rá a csirkemellet és felöntjük a borral. Miután kiforrta egy kicsit magát (főleg az alkohol) akkor hozzáöntjük az előzőleg botmixerrel pürésített darabolt paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, a cukrot és a többi fűszert is. Legalább 15 percig főzzük, vagy addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen.
A legvégén hozzáadjuk a puha, illatos, arany színű, pirított fokhagymákat is.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.
Én galuskával tálaltam.
Nagyon guszta! Sok finomságot tettél bele biztos nagyon ízletes volt!
VálaszTörlésKöszi Éva, finom volt nagyon, ámbár volt benne pár felesleges plusz, amit legközelebb kihagyok:)
VálaszTörlésDe guszta, finom lehetett.
VálaszTörlésNagyon finomat főztél megint, nagyon guszta:) A legjobban nálunk is a szószos husikat szeretik, bármilyen variációban.
VálaszTörlésKati, Trollanyu tényleg finom volt. Egy picit félre is tettem a diétámat:( A galuska miatt:)
VálaszTörlésHúúú, ezt a ragus ételt imádom!! Nagyon gusztán néz ki:))Csak galuskával az igazi:)))))
VálaszTörlésMivel most vagyok nálad először, így még kalandozók a blogodban:)))