2012. január 31., kedd

Káposzta saláta

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta

bors
őrölt kömény
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint ecet
víz

Elkészítése:

A fejes káposztát az almareszelőn lereszelem és besózom. Szórok rá őrölt borsot és őrölt köménymagot. Legalább 1 órát állni hagyom. Ekkor annyi vízben, ami majd ellepi, elkészítem a salátalevet. Ráöntöm, és 1-2 órát hűtőben érlelem.
Ha egy mód van rá, előtte nap elkészítem.

Tálaláskor díszítésként piros paprika karikát, vagy kevés reszelt sárgarépát teszek a tetejére.





10 dkg saláta szénhidráttartalma: 8 gramm

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a káposztasaláta több formáját! Nevessetek ki nyugodtan, de reszelten még nem kóstoltam, így csak dinszteltem. Ki kell próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a káposztasalátát, szuper!

    VálaszTörlés
  3. Csak úgy magába is nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
  4. Marika, finom is!:)

    Vicuska, bizonyos vitamin így benne marad, míg párolva nem biztos.

    Lilla, lehet is szeretni:)

    Panna, bizony, magában is meg lehet enni:)

    VálaszTörlés
  5. Az egyik legfinomabb saláta!Szerintem!:)

    VálaszTörlés