2012. január 31., kedd

Tejfölös-fokhagymás csirkemell

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
4 dkg liszt
2 dl 12 %-os tejföl
2 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
zellerzöld

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és oliva olajban elősütjük. Az
elősütött szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zellerzölddel. Ráöntjük a hússzeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük.
Párolt zöldséggel, vagy pirított burgonyával tálalhatjuk. 

1 adag tejfösö-fokhagymás csirkemell ch tartalma: 9,0 gramm
1 adag (20 dkg) párolt vegyes zöldség ch tartalma: 17 gramm
1 adag összes ch tartalma:                               26 gramm 

13 megjegyzés:

  1. Nagyon szép az a sok színes zöldség a hús mellett! Persze, az is jól néz ki... hmmm.... szép!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet ez a husi így elkészítve! Még így nem csináltam hogy még zellert is tettél bele biztos jó ízt ad az egésznek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom és fenséges a köret, imádom, micsoda színekben pompázik a tányér tartalma!

    VálaszTörlés
  4. Ez fantasztikusan néz ki! A husi is és mellette a zöldségköret is! :)

    VálaszTörlés
  5. Isteni lehet, és még egészséges is!!

    VálaszTörlés
  6. Isteni:) Nagyon szépet főztél, jó ránézni:)Na meg enni is:) A kelbimbót imádom.

    VálaszTörlés
  7. A színek étvágygerjesztők, a recept jól hangzik.

    VálaszTörlés
  8. Mindőtöknek köszönöm a hozzászólást, az elismerést, a dícséretet!:)

    VálaszTörlés
  9. Na, már tudom mi lesz a szombati ebéd! :-) Pulykamellel is jó lesz ugye, nekem az van itthon?

    VálaszTörlés
  10. Roza!Ez nagyon fincsi lehet!A zellerzöldet én annyira szeretem.A paradicsom levesbe is mindig teszek.:)

    VálaszTörlés
  11. Teller-Cake, pulykából is pont olyan finom lesz!:)

    Nelli, fini volt nagyon!:)

    VálaszTörlés