Hozzávalók:
(2 személyre)
2-3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
1-2 gerezd fokhagyma
babérlevél
köménymag
só
őrölt paprika
2 egész tojás
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A felforrósított olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet. A tűzről lehúzzuk, beledobjuk a zúzott fokhagymát, egy késhegynyi őrölt paprikát, egy babérlevelet, majd felöntjük 1 liter vízzel.Sózzuk, majd a forrástól számított 10-15 perc főzést követően a 2 tojást egy tányérban összehabarjuk, majd a forrásban lévő levesbe öntjük és fakanállal elkeverjük. Pár percig főzzük, míg a tojás megfő.
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórjuk meg.
1 adag leves szénhidráttartalma: 7,5 gramm
Holnap tojást levest készülök főzni. Igaz, egészben szeretem benne, de ez is egy jó megoldás, bármilyen leves sűrítésére ideális. Pláne ilyen szénhidrát tartalommal :)
VálaszTörlésHogy tev milyen jó kis kajákat találsz ki:)
VálaszTörlésÉn imádom, Apa szereti a fiúk meg ki nem állhatják!! Ezek a mai fiatalok nem tudják mi a jó!!
VálaszTörlésAz édesanyám pont így csinálta, no ezentúl mi is! Örülök a receptnek!!!
VálaszTörlésVittem!
Vicuska tudod, a diabeteszem miatt fontos, hogy mennyi szénhidrátot fogasztok...
VálaszTörlésKati, már a nagyanyám is így készítette, max. "vastagabb" rántással:)
Maria, akkor csináljad, ha a fiúk nincsenek otthon:)
Seafalcon, örülök, hogy örömet okoztam a recepttel!:)