2012. február 19., vasárnap
A mai ebédünk
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
60 dkg csirkeszárny
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem
5 dkg szeletelt gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg zellergumó
5 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
tárkonylevél
petrezselyemzöld
3-4 evőkanál étolaj
só
bors
2 dkg liszt
1 dl 12 %-os tejföl
Elkészítése:
A csirkeszárnyat először 3 részre, majd a két nagyobb részt még félbe vágom. A zöldségeket egyforma karikákra vágom. A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymág vékony szeletekre. A felforrósított olajba beleteszem a feldarabolt csirkeszárnyat, majd a zöldségeket és erős lángon addig pirítom, míg leve nem képződik. Ekkor rászórom a liszet, elkeverem, picit pirítom és felöntöm 1,5 liter vízzel. Sózom, borsozom, megszórom a finomra vágott tárkony- és petrezselyemzölddel. Egy keveset hagyok a tálaláshoz is. Amikor a leves felforrt, kisebb lángon készre főzöm. Ekkor simára keverek 1 dl tejfölt, amit egy merőkanálnyi levessel felmelegytek, hogy a forró leves ne kapja össze. Beleöntöm a levesbe, elkeverem és a leves el is készült. Még megszórhatjuk frissen vágott tárkony- és petrezselyemzölddel. Tálalásnál citromkarikát adunk hozzá a savanyításhoz, de ecettel is savanyíthatjuk.
1 adag szénhidráttartalma: 11,1 gramm
Rántott csirkecomb sült körtével, -burgonyával
1 adag szénhidráttartalma: 31 gramm
(5 dkg burgonya 10 gramm
5 dkg körte 5 gramm
1 comb 14 gramm
5 dkg savanyú uborka 2 gramm)
A tárkonyos raguleves az egyik nagy kedvencem:) Nagyon finom ebédetek volt, a sült körtével is jó ötletet adtál:)
VálaszTörlésEz így tökéletes, ahogy van! :) A tárkonyos ragulevest Mi is imádjuk, gyakran készül nálunk - a férjem imádja tárkonyos ételeket!
VálaszTörlésNálunk is rántott csirkecomb volt, de rizzsel és sóskamártással.Sült körtét még sohasem csináltam, köszi az ötletet.
VálaszTörlésNagyon finom volt az ebéd,a tárkonyos levest imádom,és a második fogást szintén,én is szoktam sütni körtét,almát stb.vagyis jót ettem volna Nálad.
VálaszTörlésTrollanyu, örülök, hogy én is tudtam ötletet adni Neked:)
VálaszTörlésGabriella, tudod, palóclevest ennék folyton. De hát azt nem lehet. Erre jött ez a leves, ez is jó tartalmas, és tényleg finom:)
Márikám, csak javasolni tudom a sült gyümölcsöt. Bármelyiket.
Mellissina, kár, hogy csak "volna":))
Nálunk is kedvenc a tárkonyos leves, kicsit másképp készítem, de ez is nagyon jól néz ki. A sült körtét imádom, gyakran grillezek.
VálaszTörlés