2012. március 16., péntek

Mai ebédünk

paradicsom leves és főzés nélküli túrógombóc  volt.
1 adag szénhidráttartalma: 21,5 gramm

A túrógombóc pedig "Túrógombóc tejbegrízzel" c. recept alapján, főzés nélkül készült.
1 db gombóc szénhidráttartalma: 14,2 gramm (tejföllel, morzsával)


Hozzávalók: 
(15 gombóchoz) 

1/2 l tej 
4 ek búzadara 
1 cs. vaníliás cukor 
ízlés szerint kristálycukor 
1/2 citrom reszelt héja 
25 dkg túró 
zsemlemorzsa 
3-4 ek. étolaj 
4 dl tejföl 
kristálycukor 

Elkészítése: 

Főzz egy jó sűrű tejbegrízt, úgy, hogy keverni még tudjad, de ne legyen lágy. Még melegen szórd vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal. 
Hagyd teljesen kihűlni, dermedtre. 
A túrót keverd hozzá. 
Készítsed el a pirított zsemlemorzsát. A masszából formálj gombócokat és hempergesd meg a morzsában. 
Nagyon finom, másnap is teljesen puhácska, már ha ugye megéli a másnapot! 

A tejfölből és a kristálycukorból készítsél öntetet, azzal tálaljad a meglangyosított gombócokat. 


7 megjegyzés:

  1. A paradicsomleves nagy sláger nálunk is!!! De ezt a túrógombócot még nem hallottam, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. A paradicsomlevesem most fogyott el, szeretjük mi is, a túrógombocot is. De ezt a változatot még nem csináltam. Egyébként a klasszikus túrógombócba is kell valamennyi búzadara (gríz) csak nem tejbegríz formában.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a túrógombócod, ki fogom próbálni! :) Szeretjük, de eddig csak a főzős verziót készítettem! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon finom menü:) Hú de ennék most túrógombócot, lehet holnap készítek hamisat:)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a fajta túrógombócot én is most készítettem először. De lehet, nem utoljára:)
    A hagyományosat azért nem szeretem készíteni, mert azt nem dönthetem el 5 perccel azelőtt, hogy már kellene... Mert ugye a benne lévő dara miatt pár órát nem árt, ha áll.

    VálaszTörlés
  6. Ez a gombóc számomra újdonság és tetszik.

    VálaszTörlés
  7. Rózsa, és gyorsan megvan:)

    VálaszTörlés