2011. április 19., kedd

Paradicsom leves

Az egyszerű levesek közül  a paradicsom leves az, amit a család szinte minden tagja szeret. Úgy volt, hogy az ikrek is imádják, mert az oviban betűtésztával kapják - ez mindig is így volt:). Megígértem, hogy legközelebb én is betűtésztával fogom készíteni, jó lesz-e. Nagy volt a lelkesedés. aztán elkészült a paradicsom leves, betűtésztával. Kóstolgatták kicsinyeim, de a végén kijelentették, az oviban nem ilyen:(

Hozzávalók:
(2 személyre)


15 dkg dobozos paradicsompüré
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
petrezselyemzöld
zellerzöld
5 dkg zellergumó
5 dkg zöldpaprika
bazsalikom
cukor (édesítő)


kis kagyló tészta 2 dkg

Elkészítése:


A lisztből az étolajjal barnás rántást készítek. (A világosabb rántástól a leves is halványabb színű lesz.) A paradicsom pürét feloldom fél liter vízben. Amikor a rántás megfelelő színű, beleöntöm a feloldott paradicsompürét és a fél literes paradicsom levet. Beleteszem a hagymát, a kettőbe vágott zöldpaprikát, egy szelet zellergumót (esetleg le is reszelhetjük). Sózzuk, cukrozzuk. Felforraljuk és ha sűrűnek találjuk, még öntsünk bele vizet. Legalább 1-1,2 literre hígítsuk. Beletehetjük a kiskagyló (esetleg betű) tésztát, pár percig lassan főzzük, majd lezárjuk a gázt. Ekkor tegyünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet, pici zellerzöldet és bazsalikomot. Még egyszer kóstoljuk meg, sót, cukrot (édesítőt) ekkor tegyünk még bele, ha szükséges.


1 adat szénhidráttartalma: 21,5 g

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...