Hozzávalók:
(2 személyre)
15 dkg dobozos paradicsompüré
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
petrezselyemzöld
zellerzöld
5 dkg zellergumó
5 dkg zöldpaprika
bazsalikom
cukor (édesítő)
só
kis kagyló tészta 2 dkg
Elkészítése:
A lisztből az étolajjal barnás rántást készítek. (A világosabb rántástól a leves is halványabb színű lesz.) A paradicsom pürét feloldom fél liter vízben. Amikor a rántás megfelelő színű, beleöntöm a feloldott paradicsompürét és a fél literes paradicsom levet. Beleteszem a hagymát, a kettőbe vágott zöldpaprikát, egy szelet zellergumót (esetleg le is reszelhetjük). Sózzuk, cukrozzuk. Felforraljuk és ha sűrűnek találjuk, még öntsünk bele vizet. Legalább 1-1,2 literre hígítsuk. Beletehetjük a kiskagyló (esetleg betű) tésztát, pár percig lassan főzzük, majd lezárjuk a gázt. Ekkor tegyünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet, pici zellerzöldet és bazsalikomot. Még egyszer kóstoljuk meg, sót, cukrot (édesítőt) ekkor tegyünk még bele, ha szükséges.
1 adat szénhidráttartalma: 21,5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése