Hozzávalók:
(2 személyre)
1 cs. (75 dkg) kacsaaprólék
(van benne több nyak, szárny, máj,
zuza, háta)
3 dl tarhonya
2-3 evőkanál étolaj
2 szál sárgarépa
2 marék zöldborsó (nekem most nem volt)
petrezselyemzöld
bors
só
Elkészítése:
Az aprólékból húslevest főztem, rendesen bezöldségelve. (A májat nem tettem bele, hogy ne legyen kemény.) Kb. jó 3/4 óra után kivettem a húsokat. Egy lábasban felforrósítottam az olajat, beletettem a tarhonyát és addig pirítottam gyakran kevergetve, amíg a tarhonyaszemek elkezdtek elszineződni. Ekkor felöntöttem 6 dl húslevessel (lehet vízzel is), beleraktam a húsokat, a karikára vagdalt sárgarépát, ha van zöldborsó, az is most kerülhet bele, borsoztam sóztam, amikor felforrt, előmelegített, de takaréklángon levő sütőbe tettem. (Mindig sütőben készítem, nem kell kevergetni, és attól sem kell félni, hogy odasül.) Itt kevergetés nélkül kb 3/4 órát hagytam, azután kivettem, megnéztem, megpuhult-e a tarhonya. Megpuhult. Beletettem az összevagdalt májat, rászórtam a petrezselyemzöldet, a lángot eloltottam, de az ételt tálalásig a meleg sütőben hagytam. Ez idő alatt a máj is elkészült, de finom puha maradt. (Más alkalommal ugyan ezzel a módszerrel rizses húst is szoktam készíteni.
Az eljárás ugyan ez, de a 3 dl tarhonya helyett 3 dl rizst használok.)
Fejes salátát készítettem hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése