Ez az az étel, amit régen nálunk sosem készítettek. Készítettek viszont csirkepaprikást, ami egy gulyásleves csirkéből. Az nálunk nagyon népszerű étel volt mindig. Kivétel ez alól a párom, aki nem igazán szereti. Be is ugrott a hasonló névnek anno, amikor mondtam neki, hogy csirkepaprikás lesz az ebéd. Aztán csak bámult, bámult, mint az a bizonyos vett malac, amikor kiderült, a mi csirkepaprikásunknak köze nincs az ő általa kedvelt paprikás csirkéhez:)
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny, (v.
egy kisebb csirke)
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
őrölt bors
őrölt paprika
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
3 étolaj
só
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, beletesszük a felforrósított étolajba és picit megsózva fedő alatt puhára pároljuk. Közben beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot is, mintegy lecsós alapot hozva létre ezáltal. Amikor üvegesre párolódott a hagyma, a paprika és a paradicsom pedig szépen megpuhult, teszünk bele egy kávéskanál őrölt paprikát, kevés frissen őrölt borsot, beletesszük a feldarabolt csirkét, sózzuk és annyi vizet aláöntve, hogy éppen ellepje, lefedve, puhulásig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, majd a tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ráöntjük a csirkére, visszatesszük a tűzre, egyet rottyantjuk és már el is készült a paprikás csirke.
Galuskával tálaljuk.
Savanyúságot, idénysalátát kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése