2012. április 23., hétfő

Friss vegyes saláta, ezersziget öntettel


Hozzávalók:
(2 személyre)

2 db paprika
1 db sárgarépa
1 db alma
1/4 cékla
1/4 db kígyóuborka
2-3 evőkanál Bianco balzsamecet

1 cs. ezersziget salátaöntet
1 kis doboz (175 g) kefir

Elkészítése:

A hozzávalókat megmostam, a sárgarépának, az almának és a céklának a héját levágtam. A paprikát vékony szeletekre vágtam, enyhén megsóztam. A többi hozzávalókat uborkagyalun vékonyra szeleteltem és mindegyiket enyhén megsóztam. Amikor az hozzávalók elfogytak, 2-3 evőkanál Bianco balzsamecettel meglocsoltam. Az öntetet a zacskón feltüntetettek szerint elkészítettem, kicsit hagytam állni és az alapanyagokkal összekevertem. Tálalásig hűtőben tartottam.
Ma csirkepörkölt és galuska mellé adtam, de bármilyen ételhez adhatjuk, ami megkívánja a salátát.

4 megjegyzés: