2012. április 11., szerda

Még mindig maradékból

készítettem az ebédet. De a sok hús után már kellett a tészta. Így aztán reszelt burgonyalevest


és gombás-zöldborsós-húsos szarvacska tésztát készítettem.

Hozzávalók:

25 dkg darált hús (maradék húsból is készülhet)
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
3-4 evőkanál étolaj

bors
1 csokor snidling
25 dkg szarvacska tészta

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a felforrósított étolajon - enyhén megsózva - fedő alatt üvegesre pároltam. Beletettem az összevágott gombát, a zöldborsót, a kis kockára vágott sárgarépát és rövid ideig együtt pirítottam, majd beleöntöttem a darált húst. Sóztam, borsoztam és kis lángon, többször megkeverve készre főztem.
Közben bő, sós vízben kifőztem a tésztát és amikor megfőtt, a húsos ragura kiszedtem, jól összekevertem és megszórtam finomra vágott snidlinggel.
Tálalásnál ketchupot is kínálhatunk hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Nálam is még mindig van húsvéti maradék:)

    VálaszTörlés
  2. Igen! Így húsvét után én is krumplilevesre vágytam, azt készítettem, csak az alap a sonkafőzőlé volt :)

    VálaszTörlés