2012. július 5., csütörtök

Csöröge - forgácsfánk

Hozzávalók:
(22 db-hoz)

35 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 evőkanál cukor, v. édesítő
1 cs. vanília
1 dl tejföl
csipet só
a sütéshez olaj

Elkészítése:

A lisztet a tojássárgával, a cukorral, a csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formázunk belőle. Mindegyikből vékony lapot nyújtunk. Derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Bő, forró olajban, hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Egyszerre csak 3-4 db-ot süssünk, mert alaposan megnőnek. Törlőpapírra szedjük őket.
Tálalásnál porcukorral megszórjuk és barackízzel, vagy  a tojások fehérjéből készített habbal  (a fehérjéket  2-3 evőkanál cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd belekeverünk 2-3 evőkanál lekvárt) tálaljuk.

1 db kb. 13 szénhidrát-grammot tartalmaz!

9 megjegyzés:

  1. Te nagyon ügyes vagy, ebben a nagy melegben is sütöttél:)

    VálaszTörlés
  2. De nagyon szeretem, anyukám soksor sütött ilyet:) Az a szilva lekvár is nagyon kívánatos mellette:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Hogy én ezt mennyire szeretem és milyen régen csináltam!

    VálaszTörlés
  4. Pedig nagyon egyszerű az elkészítése...:) Igaz, rengeteget meg lehet enni belőle, mint a chipsből:))

    VálaszTörlés
  5. Imádom! Nincs az a mennyiség ... Csak a józan ész szab határt a nagy "zabálásnak". :))

    VálaszTörlés