A dinnye a mindennapos desszertünk, de a mascarponénak eljött az "ideje". Hogy sokat ne kelljen vacakolni, a rétes mellett döntöttem. És hogy a kísértés is kisebb legyen, csak két rövidke rudat alkottam:)
Hozzávalók:
(2 személyre)
6 db-os réteslap
1 dob. mascarpone
1 dob. (25 dkg) 15 %-os tehéntúró
kevés édesítőszer
2 cs. vaníliás cukor
1 egész tojás
2 db őszibarack
étolaj
Elkészítése:
A mascarponet, a túrót, az édesítőszert, a vaníliát és az egész tojást simára kevertem.
Az őszibarackot lehámoztam és felszeleteltem.
3 db réteslapot egyenként megkentem olajjal, majd az egyik felére rákentem a mascarpone krém felét, majd őszibarack-szeletekkel kiraktam.
Feltekertem és kizsírozott tepsibe fektettem.
Ugyanígy jártam el a másik 3 réteslappal is.
Tetejüket megkentem olajjal, majd 220 fokos sütőben addig sütöttem, míg a tetejük kicsit megpirult.
Amikor kihűlt, megszórtam porcukorral és szeletekre vágtam.
A két rúdból 10 szelet lett. 1 szelet szénhidráttartalma: 13,3 gramm
Nagyon szeretem, nemrég készítettem én is, de nem mascarponeval.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, most nagyon megenném!
VálaszTörlésAledám, igazából a mascarponet csak el akartam használni:)
VálaszTörlésLilla, sajnálom, elfogyott:)
Roza ez isteni finom lehet, szerintem nagyon jó ötlet volt mascarponéval készíteni, én nagyon szeretem, csak drága:)
VálaszTörlésSajnos igen:( ezért tartogattam én is, hogy majd "valamit" készítek belőle, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy el kell használni. Már gondolkodtam a natúr sajtkrémen, az nagyságrendekkel olcsóbb, de azóta még csak nem is látom:)
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom volt, ezzel a megszokottól kissé eltérő, különleges töltelékkel! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka, nagyon finom volt:)
VálaszTörlésMost csinalom, szerintem nagyon finom lesz :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen
VálaszTörlésMennyi mascarpone kell hozzá?
Olaj helyett én inkább olvasztott vajjal szoktam le kenni a lapokat,ég és föld ,a különbség!
VálaszTörlés