2012. augusztus 9., csütörtök

Naan - indiai lepénykenyér

(A naant többek között Lilahangya receptje alapján készítettem.)

Hozzávalók:

50 dkg liszt (de lehet 40 dkg rétesliszt, 10 dkg simaliszt is)
1 cs. szárított élesztő
1 pohár natúr joghurt  (175 g)
2 evőkanál étolaj
2 , 5-3 dl víz
1 tk. só

Elkészítése:

A hozzávalókból enyhén ragadós, de rugalmas tésztát dagasztunk, majd letakarva 3 / 4 órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára öntve jól átnyomkodjuk, majd 8 részre osztva, 15-20 cm átmérőjű,        0 , 5 cm vastag korongokat nyújtunk. letakarva még 20 percig pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben megsütjük.
Sütés előtt bekenhetjük az alsó felüket fokhagymás olajjal.

7 megjegyzés:

  1. Jül hangzik ez a kenyér:) Igaz most diétázom egy darabig nem eszem kenyeret:)

    VálaszTörlés
  2. Kati, én is diétázom... Azért egy kicsit lehet belőle enni. Meg aztán, a párom eszegeti:))

    VálaszTörlés
  3. Huh ez valami fantasztikusan néz ki, mindenképp ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Roza, a serpenyőbe nem kell olajat tenni? És kb. mennyi ideig sül meg egy oldal?

    VálaszTörlés
  5. Verus, tehetsz, de csak pár cseppet. Időnként alánézel, és ha már ilyen pöttyös, akkor megfordítod!:)

    VálaszTörlés