2013. január 25., péntek

Tejszínes fokhagymamártás

Tejszínes fokhagymamártás

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál étolaj
2 púpozott ek. liszt
2 dl főzőtejszín
frissen őrölt bors
csepp cukor
petrezselyemlevél

Elkészítése:

A felforrósított olajon a liszttel zsemleszínű rántás készítünk. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Kicsit együtt pirítjuk, majd először kevés hideg vízzel öntjük fel. Simára keverjük, ekkor öntjük hozzá a habtejszínt. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, a csepp cukrot is beletesszük. Összefőzzük. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Sült és főtt húsokhoz egyaránt kiváló.



1 megjegyzés:

  1. Hú, de szeretem és hú, de rég volt. Leginkább sült oldalashoz kedveltem nagyon. :)

    VálaszTörlés