Hozzávalók:
(2 személyre)
1 nagyobb fél csirkemell
1 db sütni való kolbász
szeletelt bacon
só
A csirkemellet óvatosan felszúrom. A nyílást kicsit tágítom, amíg benne van a kés, de óvatosan, hogy ne vágjam ki az oldalát. Beledugom a kolbászt. (Én le szoktam fagyasztani a kolbászt, sokkal könnyebb beledugni.) Ezután a nyílást egy fogvájóval betűzöm és baconnel takarom le a húst.
Egy tepsit kiolajozok, beleteszem a húst és forró sütőben kb. 30-40 percig sütöm. Annyi idő alatt a csirkemell is és a kolbász is megsül, a bacon szépen megpirul.
Tálalásig pihentetjük, majd szépen felszeleteljük.
Személyenként 2 nagyobb krumpli.
Meghámozom, sós vízben, forrástól számított 10 percig főzöm. Akkor leöntöm a vizet és mésfél-két cm-es szeletekre vágom a burgonyát. A csirke alatt maradt szalonnás olajba beleteszem, összekeverem és a forró sütőben pirulásig sütöm.
Sütőtök püré:
kb. negyed sonka sütőtök
só,
bors
kevés cukor
Elkészítése:
A megtisztított tököt kisebb kockákra vágom, kevés vizet aláöntve, sózva, borsozva, csipetnyi cukorral ízesítve puhára főzöm és villával szétnyomkodom. Ha úgy találnánk, hogy sok a víz alatta, öntsünk le belőle, csak éppen az alján maradjon egy kevés. Így lesz pürés.
egyszerűen zseniális! Annyira, de annyira guszta minden étel, amit készítesz! Ezt biztos ki fogom próbálni! Így ahogy van, krumplistól, sütőtököstől. :)
VálaszTörlésKöszönöm Ditti:)
VálaszTörlésNyugodtan próbáljad ki, nagyon finom!:)