2013. február 20., szerda

Resztelt máj zöldborsóval, rizzsel, házi savanyúsággal

Tegnap megint elég nehezen ötlöttem ki, mi legyen az ebéd. Kerestem, kutattam a fagyasztóban, míg nem ráakadtam a vasárnap megkezdett csirkemáj maradékára. Rögtön a resztelt májra gondoltam, de! Krumpli előtte nap volt köretnek. A kb. 30 dkg-nyi csirkemáj meg majdhogynem kevés két személynek. Megláttam mellette a zöldborsót és máris összeállt a kép:
 Hozzávalók:
(2 személyre)

30-35 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
kb. 15 dkg fagyasztott zöldborsó
3-4 evőkanál étolaj
majoránna
őrölt pirospaprika
bors


Köretnek:

rizs

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágtam és a felforrósított olajon, gyengén megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Ekkor hozzáadtam a zöldborsót, és addig pirítottam, amíg a borsó meg nem puhult. Csak ekkor tettem bele a csirkemájat. Mint tudjuk, a csirkemájnak egyébként sem kell sok idő, hogy ehető legyen. Megszórtam majoránnával, kevés őrölt piros paprikával, kevés borssal és már csak addig pároltam, gyakran megkevergetve, míg a máj is elkészült.
A rizzsel tálaltam,  mellé házi savanyúságot adtam:)
1 adag  szénhidrát tartalma savanyúsággal: 33,45 gramm


4 megjegyzés:

  1. Ki kell próbáljam igy is a májat. Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Kati, szerintem finom is, tudom ajánlani!:)

    VálaszTörlés
  4. Kedvencem a resztelt máj, ehhez képest nagyon ritkán készül nálunk... Jó, hogy eszembe juttattad.

    VálaszTörlés