2013. március 22., péntek

Szardellás-tejfölös spagetti

Már megint az a nap volt, amikor halvány fogalmam sem volt arról, mit kellene főzni. Egy biztos pont volt: ebédnek lennie kell!
Körülnéztem, gyorsan kitaláltam, hogy a leves legyen dauerolt leves (tudjátok, az a kínai zacskós, amiben benne van az a dauerolt tészta:)) és legyen spagetti. Aztán tovább nézegelődtem, mikor is ráakadtam egy doboz szardellára. Már régóta szerettem volna elkészíteni, de valahogy mindig elmaradt. Most nem halogattam tovább:))
Hozzávalók:
(2 személyre)

25-30 dkg spagetti
1 fej vöröshagyma
1 doboz szardella
kevés szardellapaszta
bors,
metélőhagyma
tyúkhúr
1 dl tejföl v. tejszín

Elkészítése:

A szardelláról leöntöttem az olajat, abba az edénybe, amiben készítettem a mártást. A vöröshagymát apró kockákra vágtam és a szardella olaján üvegesre pároltam. Közben a szardellát szintén apróra összevagdostam (nem tudtam, hogy szinte el is fog tűnni:) és a hagymára öntöttem. Borsoztam, majd kevés szardellapasztát nyomtam bele és elkevertem 1 dl tejföllel. Szórtam bele még metélőhagymát és apróra vágott tyúkhúrt is.
A közben kifőtt spagettit beleszedtem a tejfölös-szardellás mártásba és jól összeforgattam.
Tálalásnál még metélőhagymát és tyúkhúrt szórtam a tetejére.
Finom íze volt, de látszani a zöldeken kívül nem látszott semmi:) Legközelebb talán nagyobb darabokra vágom a szardellát, ill. legalább 2 dobozzal használok fel.

3 megjegyzés:

  1. Még sosem használtam szardellát ételkészítésre, de meghoztad a kedvem! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Roza. Az Éva által indított húsvéti játékra szeretnélek felkérni. Fogadd szeretettel és kellemes húsvéti ünnepet kívánok neked !

    VálaszTörlés
  3. Teller-Cake, örülök:)

    Aleda, köszönöm szépen:) Én is viszont kívánok Neked kellemes húsvéti ünnepeket!

    VálaszTörlés