2013. augusztus 3., szombat

Nigella "leskelődő békái" yorkshire pudinggal, salátával

Tegnap este a Paprika Tv-ben láttam Nigella műsorát. Ez a jópofa nevű étel megtetszett, ma el is készítettem:)
Hozzávalók:
(4 személyre)

A húsgombóchoz:

25 dkg darált hús (Nigella az ő sütni való chorizó kolbászukat használta, kinyomta a bélből a húst. Ő tovább nem is fűszerezte.)
kevés vöröshagyma krém
kevés fokhagyma krém

bors
őrölt paprika

A yorkshire pudinghoz:

30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej

olaj

Bármilyen friss saláta.

Elkészítése:

A húsgombócokhoz a húst a fűszerekkel ízesítem, és 12 diónyi gombócot formálok  belőle. Félreteszem.
A yorkshire puding hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítek (az olaj nem bele kell!) és legalább 1 óra hosszat állni hagyom.
Az olajat egy serpenyőbe, vagy közepes méretű tepsibe öntöm, felforrósítom és a húsgombócok mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Ezután óvatosan ráöntöm a puding masszáját és előmelegített 200 fokos sütőben szép barnáspirosra sütöm. (Legközelebb kicsivel nagyobb tepsit használok, hogy a tészta vékonyabb és hólyagos legyen, de így is nagyon finom volt:)
Tálalásnál salátát és ketchupot kínálunk hozzá.

2 megjegyzés: