2013. október 12., szombat

Vegyes pörkölt galuskával, sült hurka, -kolbász párolt vörös káposztával, burgonyával

Ugye, mondanom sem kell, hogy nekem most gyakorlatilag nincs is konyhám:( A múlt vasárnap, abból a fini vegyes pörköltből maradt egy nagyobb adag, szerda kivételével, (amikor is elvittek a gyerekek ebédelni és finom paradicsomlevest, rántott májat petrezselymes burgonyával és káposztasalátával ettem) azt ettem minden nap. Vettem a boltban ilyen "dauerolt" leveseket, mert leves nélkül én nem élhetek - meg muzsikaszó nélkül:) -, így minden nap volt főtt ebédem.
 De mint minden, ez is elfogyott:( Mondjuk, nagyon nem bántam már, de ott tolakodott a kérdés, mit egyek  a hét végén? A fagyasztóból elővettem egy paradicsomos húsgombócot, és megkértem Péteremet, hogy tegnap, amikor jön, hozzon nekem valamit a Főiskola menzájáról.
Így lett a mai ebédem a sült hurka, -kolbász, párolt vörös káposztával és burgonyával:)
A húsgombócot meg majd holnap fogyasztom el.
(Készítette a szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola és Gyakorló Általános Iskola konyhája.) 
(A fényképet én követtem el:)

2 megjegyzés:

  1. Sajnos a felújítás azzal jár, hogy több napig eszünk egyformát. Én azért ilyen alkalmakkor többféle ételt készítek előre és a hűtőből kivéve csak melegítenem kell. Leves nélkül én sem bírok lenni egy napig sem.
    Na de majd minden jó és szép lesz, és akkor bepótolod, készítheted a sok finomságot.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Lívia, ez tényleg így van!:)

    VálaszTörlés