2013. november 5., kedd

A vasárnapi ebédünk volt

Tárkonyos csirkeragu leves
Rántott szelet sütőtökös törtburgonyával, vegyes salátával
Jutka almás süteménye (azért Jutka, mert a recept anno, a 80-as évek elején Jutkától származott:)
Hozzávalók:

4 egész tojás
40 dkg liszt
40 dkg kr. cukor
1 cs. sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
0,5 kg héjastól lereszelt alma

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat.
Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.


2 megjegyzés: